Статии филтрирани по дата: Петък, 12 Ноември 2021

Кметът Михайлова съобщава, че днес е връчила ключовете на два нови автомобила Ситроен Берлинго закупени със средства от общинския бюджет за Детска млечна кухня и за Домашен социален патронаж.

Тя напомня, че преди няколко години за удобство на младите родители Община Троян разкри пунктове за раздаване на храната на най-малките жители на общината в квартал “Лъгът” и “Буковец” и в Орешак. Ежедневно Общината доставя храна по домовете на възрастни и болни хора в 240 жилища от 19 от общо 22 населени места. Общинският бюджет поема 50% от цената на услугите.

Очакванията са, новите автомобили да подобрят качеството на обслужване при доставката на храната на място и надежността при спазване на противоепидемичните марки, завършва тя.

---

По информация на Д. Михайлова

Публикувана в Общество

От Община Троян съобщават, че днес – 12.11.2021 г. е получена доставката на щадящи тестове за учениците от начален етап в област Ловеч. Администрацията информира родителите, че училищата на територията на община Троян вече са ги получили и имат готовност да започнат присъственото обучение за учениците от I-IV клас от вторник - 16.11.2021 г. 

Публикувана в Образование

Н. Пр. Е. В. Митрофанова – Извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България направи днес своето първо посещение  в Троян. Тя бе придружена от г-н Филип Воскресенский – пълномощен министър в посолството и г-н Валентин Солодкин – ръководител на отдел „Двустранни отношения и вътрешна политика“.

Публикувана в Общество