Статии филтрирани по дата: Вторник, 02 Ноември 2021

В наш материал от 15.08. ви представихме Стела Маринова – учителка в с. Орешак, която откри музей в своята плевня. Сега ще ви разкажем за Борис Маринов от с. Скандалото, който още в 1999 г. открива музей в къщата си, намираща се в махала Кованджиите. Съвпадението на фамилиите е случайно, но общото между Стела и Борис е професията им на учители в широкия смисъл на думата.

Публикувана в Личности

От троянския волейболен клуб "Троян Волей" съобщиха добрата новина, че са подписали официално споразумение с българския гранд "Левски" София за съвместно партньорство с основна цел за развитие в детско-юношеското направление.

Публикувана в Спорт

Седми студент за тази година провежда практическото си обучение в областната администрация в Ловеч. Администрацията е обучаваща организация по проекта на Министерството на образованието и науката „Студентски практики – фаза 2“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. За включване в практическото обучение могат да кандидатстват действащи студенти от висшите училища - партньори по проекта, включени в регистъра на всички действащи и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от МОН.

Публикувана в Образование

На 04.11.2021 г. (четвъртък) Община Троян и Агенция „Пътна инфраструктура“ откриват реализираният дългоочакван обект „Пътна връзка между ПЪТ II-35 и ПЪТ III-357 в гр. Троян от км 0+000 до км 0+154,28“; подобект Мост над река Осъм при км 0+121,37“.

Публикувана в Общество

Системата за разделно събиране на  ненужни облекла и текстилни материали, която от месец май тази година Община Троян прилага в партньорство с фирма „М-Текс рециклиране на текстил“ ООД, се разширява с още два специализирани контейнера за текстилни отпадъци. Новите точки са на ул. „Г. С. Раковски” срещу № 67 и на ул. „Генерал Карцов” № 118.

Публикувана в Общество