Статии филтрирани по дата: Сряда, 03 Ноември 2021

Утре, 4 ноември, в 11.00 часа, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова ще открие нов мост над река Бели Осъм в гр. Троян (бел. ред.: до бензиностанция "Лукойл") и пътна връзка за Троянския манастир и с. Орешак.

Публикувана в Общество

Вторият заместник областен управител встъпи в длъжност, съобщават от Областна администрация - Ловеч. Както ви съобщихме по-рано, той е назначен със заповед на министър-председателя от 1 ноември. Емил Енчев е от Ловеч, по професия е икономист, има две магистратури от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов – по аграрна икономика и по икономическа информатика. Професионалният му път започва в НОИ, където работи няколко месеца като финансов ревизор през 1996 г., след това - от 1997 г. до 2000 г. е IT специалист в „Бони оборот търговия“ ООД, от 2001 г. до 2007 г. е счетоводител в семейна фирма, а от 2007 г. досега е управител на фирма за внедряване на софтуерни решения в производството и търговията.

Публикувана в Общество

Община Троян обяви на сайта си три конкурса за свободни работни места в администрацията.

Публикувана в Общество

На 1 октомври 2021 г., пожарникари от РСПБЗН – Троян, заедно с екип от местната Бърза помощ, помогнаха на моя баща Тодор Стойков Шошков да бъде изведен от дома ни и да получи лекарска помощ. Неговите 89 години и заболяването от COVID – 19 са били причина той да остане без сили и неподвижен. За него слизането от трети етаж се е оказало невъзможно. Въпреки опасността от заразяване и трудността при свалянето му, благодарение на екипите от пожарна и бърза помощ той е транспортиран до медицинско заведение.

Публикувана в Общество

Община Троян информира, че успешно и в срок бяха завършени строително-монтажните работи по санирането на бл.5 в ж.к. „Младост”. Обновяването му е част от проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Троян, с адреси: ж.к. „Лъгът“, бл.11 „Хисар“ и ж.к. „Младост“, бл. 5 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Публикувана в Общество