Статии филтрирани по дата: Вторник, 30 Ноември 2021

„Душата ми е огнена пътека“ е книга със стихове на Ванюша Петрова, излязла тези дни като изненада от децата на поетесата във връзка със златната ѝ сватба. Красивата корица на тази първа самостоятелна книга на Ванюша Петрова е дело на внучката ѝ Елица, с диплома от Кембридж по графичен дизайн.

Мнозина троянци познават Ванюша като детска учителка с над 40 години стаж, знаят нейната доброта и любов, които са намерили израз и в стиховете ѝ. Нашенката присъства със свои творби и в 3 поетически алманаха на издателство „Авангард“ от Стара Загора – „Душа в раковина“, „Вселена Любов“ и „Събудени за обич“. В последната книжка е сред 76 съвременни автори от страната.

Ванюша Петрова е участничка и в поетически експеримент с Мария Недялкова и Георги Бянов, с които се срещнали в социалните мрежи и създали общ „продукт“ – книгата „Шепот от нежност“.

Публикувана в Култура

Днес, 30.11.2021 г., се проведе първият етап на втория конкурс за възлагане на управлението на „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД - предварителен подбор на кандидатите по документи.

Публикувана в Общество
Вторник, 30 Ноември 2021 15:35

В очакване на празниците

В Троян и селата вече се усеща полъхът на идващите празници. Много домове вече са с коледна украса.

Публикувана в Общество

Двама мъже на възраст 25 и 35 години са задържани за срок до 24 часа в РУ - Троян, като съпричастни към извършена на 30 ноември около 00:20 ч. кражба на лек автомобил "Фолксваген Голф" от улица в Троян.

Публикувана в Крими

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Магдалена Станчевска за административен ръководител – председател на Окръжен съд – Ловеч.

Тя има над 23 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. Кариерата ѝ започва като съдия в Районен съд – Ловеч в периода 14.09.1998 г. – 02.05.2000 г., след което е заместник-председател на съда до встъпването на 01.11.2000 г. като съдия в Окръжен съд – Ловеч. От 01.04.2015 г. и към настоящия момент тя е заместник-председател на Окръжен съд – Ловеч. Кандидатурата ѝ за административен ръководител е подкрепена от Общото събрание на съдиите.

Публикувана в Общество

Регистрираната 14-дневна заболеваемост за област Ловеч към 29 ноември е 469 на 100 хиляди население при 558 за предходната седмица. Наблюдава се стабилна постепенна тенденция за снижение на заболеваемостта в последните три седмици, въпреки че се задържа все още висока - над 1000 на 100 хиляди население в община Априлци. Под 500 е в четири от общините - Луковит, Тетевен, Угърчин и Ябланица. 

Публикувана в Здраве

Движението през Троянския проход (Троян – Кърнаре) е временно ограничено за моторни превозни средства над 12 тона поради снегопочистване, съобщават от АПИ.

Публикувана в Общество

Двама мъже на възраст 42 и 43 години са задържани в РУ - Троян, след като на 28 ноември в района на с. Бели Осъм при управление на моторно превозно средство лицата са спрени за полицейска проверка и в багажното отделение на автомобила е установено, че се превозва убита дива свиня, за която не са представени документи за отстрел и превоз съгласно Закона за лова, съобщават от областната дирекция на МВР.

Публикувана в Крими