Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 04 Ноември 2021

Четвъртък, 04 Ноември 2021 22:40

Последно сбогом за Петко Панамски

На 5 ноември в родното му село Добродан ще бъде погребан Петко Панамски – емблематична фигура не само за Троянското, но и за българското планинско спасяване, доайен на троянските спасители.

Публикувана в Общество

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова откри днес нов мост над река Бели Осъм в Троян, заедно с който е осигурена и пътна връзка за Троянския манастир и с. Орешак.

Публикувана в Общество

*С промени в проекта на Закона за ВиК предвиждаме всеки гражданин да има гарантиран достъп до 3 куб. м вода на социално поносима цена.

Догодина започваме проектиране на снегозащитно съоръжение, с което движението през Троянския проход да бъде целогодишно, без затваряне през зимния сезон. Това обяви на среща с кметове в Троян министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Сред участниците бяха кметът на община Троян Донка Михайлова, по чиято инициатива се състоя срещата, областният управител на Ловеч инж. Светослав Славчев, кметът на община Летница д-р Красимир Джонев, кметът на община Ябланица Найден Найденов и др.

Публикувана в Общество

На 03 ноември около 15.10 ч. в с. Дебнево, 50-годишна жена при управление на лек автомобил с несъобразена с пътните условия скорост се е блъснала във внезапно излязло на пътното платно домашно животно – кон. В резултат на инцидента жената е с контузия на главата, прегледана е и е освободена за домашно лечение, пробата за алкохол е отрицателна. Пътните полицаи от РУ - Троян са съставили актове за административно нарушение както на водачката, така и на собственика на животното.

Публикувана в Крими

На четвъртото си заседание днес временната областна преброителна комисия отчете дейността си във връзка с извършеното през септември и октомври т. г. преброяване на населението и жилищния фонд. Комисията е назначена със заповед на председателя на Националния статистически институт. Днес тя прие доклада до централната преброителна комисия за извършеното преди, по време и след приключване на Преброяване 2021 и за основните резултати от него, след като бяха обобщени докладите на осемте общински преброителни комисии.

Публикувана в Общество