Статии филтрирани по дата: Петък, 05 Ноември 2021

Удължават с още две седмици, до 19 ноември, дистанционното обучение в електронна среда на учениците от шест общини в област Ловеч заради продължаваща висока 14-дневна заболеваемост в региона от над 500 на 100 000 души население. Това са общините Троян, Ловеч, Тетевен, Луковит, Априлци и Угърчин. В община Ябланица преминават на ротационен принцип по график и само в община Летница присъствено, поясни началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

Публикувана в Образование

Две решения на общинския съвет в Троян върна за ново обсъждане областният управител. Те са решение № 495 и № 496 от 28 октомври и касаят приемането на две наредби – Наредба № 11 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и Наредба № 3 за реда и упражняване на правата на община Троян в публичните предприятия и търговските дружества с общинско участие в капитала, в гражданските дружества и сдруженията с нестопанска цел. И двете решения са незаконосъобразни и приети в противоречие с разпоредбите на Закона за нормативните актове.

Публикувана в Общество

23 души от Дома за стари хора в Априлци са положителни за висусната ковид инфекция, става ясно от информацията на РЗИ – Ловеч. От тези заболели 2 са от персонала, 21 са потребители на услугата. Не е ясно как заразата е проникнала в Дома, тъй като на такива места контактите в външния свят би трябвало да са силно ограничени.

Публикувана в Здраве

Общинският кризисен щаб реши да бъдат закупени със средства от дарителската сметка още два кислородни концентратора за Белодробната болница в Троян на обща стойност 7200 лв., съобщи кметът Михайлова в социалните мрежи.

Публикувана в Здраве