Статии филтрирани по дата: Вторник, 09 Ноември 2021

Хората с антитела ще получават зелени сертификати. Това обяви днес на брифинг здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Новата мярка ще влезе в сила от 11 ноември, четвъртък. Изискването е антителата да са поне 10 пъти над нормата. Документът ще е валиден 90 дни и ще важи единствено на територията на България. Няма да се зачита в чужбина.

Публикувана в Здраве

Възстановена е работата на ТЕЛК-Ловеч. Тя прекъсна работа за около две седмици. Териториална експертна лекарска комисия в Ловеч ще работи с временен състав, докато се завърнат титулярните ѝ членове. Трима от тях са под карантина заради положителни проби за коронавирус.

Публикувана в Здраве

От полицията предупреждават за нова измамна схема с обяви за евтини дърва за огрев в социалните мрежи и сайтовете за обяви. Те се публикуват от фалшиви профили с посочен телефон за връзка. След обаждане на телефонния номер се получава уверение за получаване на стоката, но при едно условие - предварително капаро за транспорт или за самата стока, с уточнението парите да бъдат изпратени чрез куриер. Едва след време, когато купувачът не получи желаната стока, обявите изчезнат от интернет пространството и никой не вдига телефоните той разбира, че е станал жертва на измама.

Публикувана в Крими

Познавам Иван повече от 30 години като предан приятел и безукорно честен човек. Притежавам единствено стихосбирката му за деца "Наематели с бодли" с негов автограф. Припомних си няколкото стихотворения за есента в нея, за да ги сравня със злободневните стихове, които публикуваме сега. Иван е твърде скромен в добрия смисъл на думата, затова не иска да бъде представян освен чрез своята поезия. Ще добиете представа за дългия му път от стиховете, излезли от печат на 22.10.1981 г. и сегашните.

Публикувана в Творчество