Обирът на тото пункта в Троян се оказа инсценировка. Крадецът вика - дръжте крадеца!

Информацията от вчера за извършен грабеж в тото пункта на улица "Васил Левски" до блок "Олимп" от въоръжен с пистолет маскиран мъж се оказа фалшива и с изненадващо развитие.

Днес, 15 юни, прокуратурата даде повече яснота за случая и след проведените процесуално-следствени действия, е установено, че не става въпрос за извършен обир от външен нападател, а за присвояване на служебни пари (между 600 и 900 лева) от служителката в тото пункта. Разкритието е направено от разследващия екип на РУ на МВР - Троян.

Служителката е привлечена като обвиняема по образуваното досъдебно производство. Ревизия в тото пункта ще установи точната сума която е присвоила. Разследването по случая продължава.

За извършеното престъпление "Присвояване", чл. 201, ал. 1 в раздел III от Наказателния кодекс гласи следното: "Длъжностно лице, което присвои чужди пари, вещи или други ценности, връчени в това му качество или поверени му да ги пази или управлява, се наказва за длъжностно присвояване с лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от право да заема определена държавна или обществена длъжност и от право да упражнява определена професия или дейност."

Споделяне