Задържаха управителя на Националното изложение на занаятите в Орешак

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата - с. Орешак Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата - с. Орешак

На 24 юни, полицейски служители влязоха в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата - с. Орешак и арестуваха управителя на общинското дружество Иван Чакъров и главната счетоводителка Дарина Терзиева. Били са задържани за 24 часа в ареста на РУ - Троян.

На 25 юни Окръжна прокуратура – Ловеч даде допълнителни разяснения по случая. В Районна прокуратура - Троян e oбразувано досъдебно производство за присвояване на парични средства, собственост на „НИХЗИ - с. Орешак“ ЕООД. Липсата е била установена след извършен одит от Община - Троян. Одитният доклад е бил изпратен в Районна прокуратура - Троян и от данните по доклада е прието, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Според доклада причинената щета възлиза на над 15 000 лв. В хода на разследването са извършени претърсвания на четири обекта, автомобил, административна сграда и две жилища. При претърсванията са иззети документи, имащи връзка с делото.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Троян.

БНР съобщи, че след освобождаването му, управителят на изложението Иван Чакъров е пояснил следното:

„Не успях да прочета никъде, че липсват средства. Да, има пропуски, има различни по степен нарушения, но никъде няма подобна квалификация.

Онова, което, разбира се, кметът може да направи и прави, е да се обърне към компетентните органи, които да изяснят как стоят точно нещата, за да получим реални отговори, а не да се занимаваме със спекулации“.

В момента изложението е затворено, там се извършва ревизия.

 

www.HemusNews.com

Споделяне