Областна администрация, „Пътна полиция“ и РУ на МВР Троян участваха в кампанията ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“

Стикер с послания за безопасно шофиране под мотото "Спаси живот!" Стикер с послания за безопасно шофиране под мотото "Спаси живот!" Снимки: Областна администрация

На 14 септември, ден преди старта на новата учебна година, служители от Областна администрация, сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР Ловеч и РУ на МВР Троян проведоха инициатива от кампанията ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“. В Ловеч заедно с експерти от ОА и 3 екипа с 6 служители, начело с полицейски инспектор Светослав Шишийски извършиха проверки на водачи, а в Троян двама служители на Районното управление и представители на ОА заедно направиха оглед на тротоарите, където бяха констатирани много неправилно паркирани автомобили. На всички бе поставен стикер с послания за безопасно шофиране под мотото „Спаси живот! Бъди толерантен към пешеходците!“.

„Всичко водачи, с които лично се срещнахме, подкрепиха инициативата ни. Някои признаха, че са паркирали неправилно, защото са подценили опасността, която създават за пешеходците, други си казаха, че са направили това от глупост, или пък защото са бързали. Но никой не отрече нарушението си“, коментира след акцията експертът в ОА Христо Троански, секретар на Областната комисия по безопасност на движението, която заседава преди дни.

Акцията на трите институции бе обявена преди дни на заседание на комисията, което се провежда традиционно преди първият учебен ден. На него местната власт и институциите декларираха, че са извършени много проверки и са предприети мерки за безопасност около училищата.

ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“ е инициатива, която се провежда в периода 16-22 септември, когато по традиция се провежда и Европейската седмица на мобилността. „За нас безопасността на движение по пътищата е споделена отговорност и ние вярваме в такива кампании“, коментира на заседанието председателят на комисията зам.-областният управител Бойко Пъдарски.

Днес нарушителите на пътя и неправилно паркиралите шофьори не бяха глобявани, а само призовани да спазват правилата. Утре и в следващите дни това няма да е така, стана ясно още след днешната инициатива.

Източник: Областна администрация Ловеч

www.HemusNews.com

 

Споделяне