Задържаха петима след празненство със силна музика, скандал и сбиване в Троян

РУ - Троян РУ - Троян

На 19 юли около 19:30 ч. в РУ - Троян е получен сигнал, че на зелена площ на ул. "Симеон Велики" в града, са разпънати шатри и се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите от силна музика и озвучаване с дисководещ. Мястото е посетено от полицейски автопатрул, като е установено, че се провежда тържество, за което община Троян не е уведомена, както и че между гостите е възникнал скандал и сбиване, нарушаващи обществения ред и спокойствие. Полицаите са установили и задържали четирима местни жители – на 24, 31, 32 и 33 години. След извършена допълнителна проверка на лицата са съставени актове за установени административни нарушения по УБДХ и е установен още един мъж, на 31-години, съпричастен към случая. Образувани са преписки, които са внесени за разглеждане в Районен съд - Троян на основание чл. 3, ал. 1 б."а" от УБДХ и е уведомена Районна прокуратура - Ловеч ТО - Троян, като на нарушителите са наложени административни наказания - глоби. На всички лица са съставени и полицейски разпореждания на основание чл. 64 от ЗМВР, а служители на РУ - Троян са установили и организаторите на нерегламетнираното мероприятие, като за това са им съставени актове за нарушение на Наредба №1 на община Троян.

Още от бюлетина на ОД на МВР - Ловеч:

На 20 юли, на територията на община Троян служители на местното районно управление на МВР съвместно със ЗЖУ - Плевен са проведели специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. В хода на операцията и след получен сигнал е извършена проверка в жилище в града, обитавано от 24-годишен, като в нощно шкафче е открито пакетче с канабис, с тегло 1,8 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян , а по случая е образувано досъдебно производство. Полицейските служители са извършили проверка още на 63 МПС и 74 лица, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 13 глоби с фиш по ЗДвП и 5 акта по УБДХ във връзка с нарушаване на обществения ред.

На 18 юли около 14:00 ч. на път II-35 при километър 91+700, при движение от гр. Троян към с. Кърнаре, 90-годишен от Ловеч при управление на лек автомобил се е блъснал в аварирал лек автомобил "Крайслер", който е бил паркиран в дясно по посоката на движение и е бил обозначен със светлоотразителен триъгълник. При удара "Кайслер"-а се е ударил в паркиран пред него "Фолксваген Пасат", а от инцидента са пострадали двама мъже на 53 и 49 години, които са с леки травми и в момента на произшествието са се намирали между паркираните "Крайслер" и "Фолксваген" за отстраняване на повреда, както и водачът от Ловеч, който е с травма на гърдите и коляното. Пробата му за акохол е отприцателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

На 18 юли  около 12:25 ч. в РУ и РС ПБЗН - Троян е получен сигнал за пожар  на гараж и постройка в частен имот в гр. Априлци. Огънят е унищожил около 40мот гаража, моторна косачка и частично засегнат е паркиран в гаража лек автомобил. По случая в РУ - Троян е образувано досъдебно производство и работата по изясняване на причините за пожара продължава.

На 16.07.2022 г. около 11:10 ч. в гр. Троян, на кръгово кръстовище образувано от улица "Христо Ботев" и ул."Симеон Велики", 72-годишна жена при управление на лек автомобил и наличие на пътен знак "Б1", не е пропуснала и е блъснала движещия се по път с предимство в кръстовището 52-годишен велосипедист. Двамата водачи са изпробвани за алкохол, като пробите им са отрицателни. Велосипедистът е прегледан и освободен за домашно лечение, а на водачката на лекия автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

62-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 15 юли около 23:40 ч. при управление на лек автомобил в Троян е спрян за полицейска проверка и с техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,42 промила. Работата по случая продължава.

---

Източник: ОД на МВР - Ловеч

Споделяне

Още в тази категория: « Криминална хроника към 15.07.2022 г.