Жителка на Троян замесена в телефонни измами

Млада жена, участвала в схеми за телефонни измами, е задържана от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Тя е изпълнявала ролята на „муле“, като вземала парите от жертвите и ги предавала по веригата.

Конкретният случай е от края на май, при който пострадала 80-годишна жена от Пещера. След многократни позвънявания на мъж, представил се за полицай от „Криминална полиция“, разследващ телефонни измами, жената била убедена да даде наличните си спестявания в размер на 3600 лева, които тя сложила в торба и ги изхвърлила през терасата на къщата.

Работата по случая започнала след получаване на сигнал за случилото се. В резултат на проведените оперативни и процесуални действия е установено, че 23-годишна жителка на Троян е влязла в схемата в ролята на куриер. Тя е добре известна на полицията в Пазарджик и Панагюрище, разследвана е и преди за аналогично престъпление. Задържана е в ареста, по случая е образувано полицейско производство. Продължава активната работа за изясняване на нейната съпричастност в извършване на телефонни измами на територията на цялата страна.

 

*По информация на пресцентър на МВР

Споделяне