Задържани са виновните за запалените коли в Троян

Валентин Вълков - окръжен прокурор на Ловеч и ст. комисар Милен Маринов - директор на ОД МВР-Ловеч дават брифинг пред медиите Валентин Вълков - окръжен прокурор на Ловеч и ст. комисар Милен Маринов - директор на ОД МВР-Ловеч дават брифинг пред медиите Снимка: Областна дирекция на МВР - Ловеч

Отлична съвместна работа на служителите на РУ Троян и прокуратурата, с тези думи започна брифинга с участието на старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч и Валентин Вълков административен ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч.

Благодарение професионалната работа на криминалистите от РУ Троян под ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч в рамките на 3 дни е установен извършителят на палежа на леки автомобили в Троян, обяви Валентин Вълков.

Лицето от вчера е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а от прокуратурата допълниха още, че с прокурорско постановление за 72 часа е задържан и подбудителят на престъплението. На брифинга стана ясно, че двете задържани лица са на 38 и 27 години и са от гр. Враца, криминално проявени са и срещу тях в миналото са образувани досъдебни производства за средни и леки телесни повреди, но до момента не са осъждани. Двамата са работили за определен период от време в едно от казината в гр. Троян.

Валентин Вълков разясни, че процесуално следствените действия по установяване на мотивите за престъплението продължават, като в ход е разпитване на свидетели и изготвяне на експертизи. Целта на палежа е бил 1 от изгорелите 7 леки автомобили, който е пострадал и най-малко. За щастие на живущите в квартала и благодарение бързата намеса на РСПБЗН-Троян е предотвратена много по-голяма опасност, тъй като едно от горящите МПС е било с газова уредба.

 

*Пресинформация на Областна дирекция на МВР - Ловеч

Споделяне