Сряда, 27 Януари 2021 18:33

Поетът Дачо Господинов с идея за поетичен конкурс на любовна тема

Поетът Дачо Господинов Поетът Дачо Господинов Снимка: Facebook

Миналата седмица по регионалната телевизия Оптиспринт троянци видяха познато лице от литературните кръгове в Троян, което отдавна не бяха срещали. Става въпрос за поета от Разград Дачо Господинов, който е свързал живота си с учителката по литература Теодора Дацкова от Троян. Поради силно увреденото си зрение поетът не можа да си намери постоянна работа в Троян, но беше значима фигура в културния живот на града. През 2004 г. представи първата си стихосбирка "Понесен от светлината", а през 2006 г. - "Стихобитие".

При сегашното си гостуване в Троян сподели идеята си за литературен конкурс за хора в неравностойно положение. Същността на конкурса е изяснена и на фейсбук страницата на Дачо Господинов.

В конкурса могат да участват автори от цял свят, пишещи на български език. Всеки участник трябва да изпрати прикачен файл в Word до 3 непубликувани стихотворения на любовна тема, подписани с трите му имена, номер и дата на ТЕЛК-ово решение (или на друг удостоверяващ документ за намиращите се извън България), адрес, телефон и имейл на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Крайният срок за получаване на творбите е 3.02.2021 г.

Жури с председател Дачо Господинов и членове Мариета Илиева-Пингелер и Иван Димитров ще отличи с парични награди и грамоти класиралите се на 1-во място – 120 лв., на 2-ро място – 70 лв. и на 3-то – 50 лв.

Предвидени са грамоти поощрения и специална награда с грамота.

Резултатите ще се обявят на 14.02.2021 г.

Изпратилите стихове за конкурса дават съгласие да се подберат за електронна антология в е-Lit.info Сайт за литература.

Допълнителна информация на GSM 0878 896 375 и на посочения по-горе имейл.

Дачо Господинов е редактор на споменатия сайт за литература. Житейски и творчески е свързан с Разград и Троян. Свои стихове е публикувал в разградски вестници и в "Литературен вестник".

www.HemusNews.com