Актьорът Ивомир Игнатов – Кени, отново в Троян

Актьорът Ивомир Игнатов – Кени в Троян, 27.09.2021 г. Актьорът Ивомир Игнатов – Кени в Троян, 27.09.2021 г. Снимки: Hemus News

Световнопризнатият артист гостува с моноспектакъла си "Fuck the world" (стенд ъп комеди) в тетрална студия "Нюанси". Тема на неговата словесна импровизация беше лъжата. От творческата биография на Кени се вижда, че този феномен го занимава още в 2015 г., когато прави авторския спектакъл "Лъжи за масово поразяване".

Артистът пресъздаде ситуации с лъжи в семейството, в телевизията, в обществения живот... Майсторски се превъплъти в изявите на различни по пол, възраст, социално положение телевизионни говорители, за да илюстрира разликата в съобщаването на една и съща новина за катастрофа, която звучи безсмислено. Интерпретира абсурдни твърдения по най-актуалната тема за Ковид 19. Образно пресъздаде добилите фолклорен характер отношения между зетьове и тъщи. Вълнува го въпросът за фалшивите патриоти и предпочита българската дума родолюбец. Лъжата толкова трайно се е настанила в живота ни, че започваме да я приемаме за истина и не вярваме, когато са искрени с нас. Кени владее съвършено техниката на гласа, мимиката, жеста, затова публиката се тресеше от смях. Владеейки прекрасно изразните средства на хумора, сатирата и сарказма, артистът изобличи лъжите, като се започне от епохата на първобитните хора и динозаврите и се стигне до наши дни. Породи въпроси за размисъл у зрителите доколко сме манипулирани.

Даде заслужена похвала на домакините – млади хора от театрална студия "Нюанси", които са постигнали поврат в театралното изкуство, затова са гостували в неговия театър "Хенд" – Пловдив, с който са партньори.

Благодарим на Кени за пречистващия смях!

Още снимки може да разгледате във фотогалерията по-долу!

HemusNews.com

Споделяне