Галерия "Серякова къща" открива изложба живопис и скулптура на три художнички от Плевен

Изложба живопис и скулптура на три художнички от Плевен в галерия "Серякова къща" Изложба живопис и скулптура на три художнички от Плевен в галерия "Серякова къща" Снимки: Галерия "Серякова къща"

На 10-ти декември 2021 г. от 17.30 часа се открива изложба живопис и скулптура на три художнички от Плевен – Диана Тончева, Олга Ваткова и Румяна Живкова.

Диана Тончева е родена в гр. Плевен, където завършва Математическа гимназия. По професия е инженер, но скулптурата е детската и любов. Започва да се занимава сериозно с това през 2012 г.

Олга Ваткова е родена през 1968 г. в едно малко градче Чусовой, Пермска област, Русия, и от дете се занимава с изобразително изкуство. През 1993 г. завършва Държавния университет в Алмата, Казахстан, със специалност "Учител по изобразително изкуство и чертане". През 2000 г. защитава научната степен "Доктор" по педагогика в г. Челябинск, Русия. Дипломиран психолог е от 2015 г. От същата  година живее в Плевен, където се възражда любовта ѝ към рисуването.

Румяна Живкова завършва ССХУПИ - гр.Троян през 1987 г. Занимава се с живопис и иконопис. Рисува икони върху щраусови яйца. Художничката не спира да твори, въпреки че завършва икономическо образование в Стопанска Акадамия „Д.А. Ценов” в Свищов и се реализира като собственик на сватбена агенция. През 2020 г. видяхме нейната самостоятелна  изложба в галерия „Серякова къща”.

Изложбата ще продължи до 10 януари 2021 г.

---

Пресинформация на Галерия "Серякова къща"

Споделяне