Коледният дух завладя зрителите на галаконцерта „Снежни цветя“

И тази година Музикално драматичният театър „Константин Кисимов“ - Велико Търново гостува с коледен концерт в троянското читалище. След повече от 2 месеца прекъсване жадните за културни събития троянци се насладиха на новия спектакъл „Снежни цветя“. Зрителите не бяха много, защото строгите ограничения не са дали възможност на доста хора  да присъстват. Влизащите бяха внимателно проверявани за необходимите документи лично от директора на търновския театър. Театърът  предлага   винаги на по-ниска цена билети за пенсионери.

В програмата бяха включени произведения на най-любимите композитори на всички времена като Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Йохан Щраус и много други световно известни имена, представени в афиша за концерта. Новост за този спектакъл бяха изпълненията на популярни песни от български композитори: Борис Карадимчев, Красимир Гюлмезов и др. Освен познатите изпълнители от търновския театър Пламен Долапчиев, Момчил Караиванов, Миряна Калушкова и др. гостуваха Гергана Стоянова, Иво Йорданов, Михаил Михайлов, последният от които постоянно виждаме в спектаклите на ТВ 1. Участва и хорът на Музикално-драматичния театър, който изпя самостоятелно очаквани от всички коледни песни. Концертът завърши с колективно изпълнение от всички участници, които благодариха за топлото посрещане от НЧ „Наука 1870 г.“ и за цветятя, изпратени от кмета Донка Михайлова.

Редно е да благодарим на нашата землячка Лиляна Лалева, която години наред обикаля училища, предприятия, болници, за да продаде билетите и салонът винаги е бил пълен преди пандемията. И сега беше дошла да помогне, въпреки че вече не работи в театъра.

Коледният дух наистина завладя ценителите на стойностната музика - зрителите пригласяха на изпълнителите и ръкопляскаха в такт с музиката, а накрая аплодисментите продължиха дълго време.

Споделяне