"Вода, земя и огън" - предстояща изложба в галерия "Серякова къща"

На 25 февруари откриват изложба "Вода, земя и огън" в галерия "Серякова къща" На 25 февруари откриват изложба "Вода, земя и огън" в галерия "Серякова къща" Снимки: Галерия "Серякова къща"

На 25 февруари от 17.30 ч. в залите на етаж 1 на галерия “Серякова къща” се открива изложбата „Вода, земя и огън”. В нея ще бъдат представени творбите от пленерите, които организира последните две години Дружеството на троянските художници, съвместно с Община Троян. Те се провеждат в живописното троянско село Дълбок Дол с любезното гостоприемство на председателя на сдружението Цветан Донковски.

В пленера участват членове на ДТХ, преподаватели от Художествената академия, ученици от НУПИ „Проф. Венко Колев”, както и други художници, включително от чужбина, поканени от ръководството на ДТХ. Част от творбите от пленерите ще постъпят като дарение във фондовете на Музея на занаятите.

Изложбата ще продължи до 18-ти март 2022 г.

---

Пресинформация на галерия "Серякова къща"


Бел. ред.: Повече за пленерите, които организира последните две години Дружеството на троянските художници съвместно с Община Троян, може да прочетете в нашите публикации:

Споделяне