Обещаващо начало за театралния сезон в Троян

Гостуването на Драматичен театър Ловеч беше дълго чакано събитие за троянските зрители. Съставът на театъра, менящ се през годините, е радвал троянци с много стойностни постановки и актьори. През „провинциалната“ школа са минали млади артисти като Иван Петрушинов например, които по-късно играят в столичните театри. Неизвестно е за зрителите защо толкова години най-близкият по разстояние драматичен състав не бе идвал в Троян. Може би определящите програмата на културните събития са били привлечени от гастрола на Калин Врачански в пиесата „Испанска афера“.

Tроянци имаха възможност да го гледат заедно с Койна Русева и Николай Урумов в „Сватба“ на А. П. Чехов. Видяха един различен образ от познатия на синия екран. Ролята му в испанската комедия затвърди впечатленията, че актьорът блестящо се превъплъщава в трагично комични образи.Въпреки ограниченията за посещение малко преди представлението бяха купени 100 билета и дамите можеха да сенасладят на играта на един от най-желаните ергени в България. Негови достойни партньори бяха актьорите Николета Малчева, чийто образ изненадваше до самия край на пиесата. Като стихия влетя в действието младата Богомила Николова. Младият Георги Трайков пресъздаде също сложен за разбиране образ. Постоянните почитатели на театъра разпознаха в образа на мнимия инвалид актьора Петър Стойчев, когото са гледали в много централни роли при гастролите на Ловешкия състав в миналото.

„Испанска афера“ на Жорди Галсеран държа в напрежение докрай и предизвика бурен смях у жадуващите за пречистващата сила на  изкуството зрители.

Споделяне