Великденска изложба в галерия "Серякова къща"

Председателят на Дружеството на троянските художници Цветан Донковски Председателят на Дружеството на троянските художници Цветан Донковски

Традиция стана пролетната изложба на Дружеството на троянските художници да се открива на Велики четвъртък. Галеристката Мариела Шошкова я нарече празник, очакван с нетърпение от тях и зрителите, които бяха изпълнили залите на галерията. Сред тях като обикновен зрител беше и Донка Михайлова, която разговаряше с присъстващите и пожела весели празници.

Откриване изложбата от Мариела Шошкова и Цветан Донковски:

Председателят на Дружеството на троянските художници Цветан Донковски изрази радостта си, че можем да общуваме като нормални хора – без ограничения. Сподели, че изложбата не се различава по нищо от предходните и е моментна снимка на състоянието на Дружеството. Творците са показали сътвореното по време на пандемията от Ковид 19. Според  Донковски за първи път виждаме една прилична изложба с прилично насищане на галерийното пространство. Благодари за много силното съдействие при подреждане на изложбата на колегите си Емилия Емилова, Мила Воденичарова, Милко Тодоров и Стефан Мичев, които по приличен начин са представили възгледите си за аранжиране. Не се ангажира с броя на участниците и творбите в изложбата. Освен изброенитеимена и написаните в галерията със снимки в залите могат да се видят произведения на Росица Георгиева, Хуляна Ковачева, Илия Ганчев и др.

Мила Воденичарова - керамик и Неда Личева - художник

М. Шошкова представи накратко биографиите на музикантите Александър Лиалиос – пиано, и Иван Кръстев – цигулка, тъй като са написани подробно във фейсбук страницата на галерията, отразени и в нашия предишен материал за предстоящата изложба. Интересен факт е, че Ал. Лиалиос беше наречен колега, защото  има проекти в музея на Панчо Владигеров, които могат да се реализират и в нашия музей. Пианистът благодари за чудесното посрещане и съобщи програмата, свързана с пролетното настроение. Авторите и заглавията също са публикувани в анонса за концерта.

В заключение Шошкова благодари за невероятното настроение, създадено от обичани произведния на класиката и багрите на картините. Анонсира интересните събития за месец май.

М. Шошкова анонсира предстоящите събития:

Споделяне

Галерия със снимки