Честит празник на библиотекаря! 130 години читалищна библиотека

Библиотека "Наука" - Троян Библиотека "Наука" - Троян

Тази година библиотеката при Народно читалище "Наука-1870" в Троян отбелязва 130 години от създаването си. В миналото благодарение на родолюбиви и щедри троянци тя се е развивала, фондът ѝ се е разраствал, за да се превърне не само в място за четене, но и да пази и съхранява книжното богатство и историята на троянския край.

Днес тя е модерен информационен, културен и комуникационен център. Най-уникалната колекция във фонда е краеведската. Един от основните източници на информация за троянския край е периодичният печат. Затова е важно той да бъде съхранен правилно.

Във връзка със 130-годишнината на библиотеката и Националната библиотечна седмица (9 – 13 май), която е под надслов: „Инвестираме в библиотеките – инвестираме в бъдещето ни“, обявяваме дарителска кампания, чиято цел е да се съберат 600 лева, с които да бъдат направени качествени подвързии на вестник „Троянски глас”, както и на някои ценни книги.

Дарителството в Троян има богата история от най-далечното минало до наши дни. Нека обединим усилия за пореден път!

Всички желаещи да се включат могат да направят това на банковата сметка на читалището:

BG70UBBS80021064431020 или на място в счетоводството на читалището.

/от страницата на библиотеката/

А „Хемус нюз“ честити празника на библиотекаря и пожелава здраве, удовлетворение от дейността, професионални успехи, лично щастие!

Споделяне