Ателие по португалско Азулежу в Националното изложение в Орешак

Национално изложение на художествените занаяти и изкуства - Орешак Национално изложение на художествените занаяти и изкуства - Орешак Снимка: Djabrailov Photography

“Espaço azul” („Синьо пространство“) и Camões Sófia гостуват на НИХЗИ (Национално изложение на художествените занаяти и изкуства), с. Орешак. „Синьо пространство“ е проект, разработен от Емилия Емилева и Camões Sófia, който има за цел да популяризира в България една от най-интересните и оригинални прояви на португалската култура, изкуство и дизайн, достигнала световно признание – Азулежу.

На 16 юли 2022 г. (събота) от 17:00 часа в Националното изложение в Орешак ще бъде представена презентация и организирано ателие по Азулежу.

Желаещите да участват в импровизираното ателие, ще могат да се доближат повече до португалската керамика, като сами нарисуват своето азулежу. Всеки ще има на разположение ръчно изработени плочки, които са подготвени за нанасяне на рисунка и керамични материали. Предвид демонстрационния характер на събитието, плочките ще са в малък формат. Ще се използва най-популярната техника за декорация – „Майолика“. След изпичане на азулежуто, участниците ще имат реализирана собствена творба, която ще могат да получат по-късно след изпалване.

Местата за теоретичната част са неограничени!

Местата за практическата част са ограничени!

Записване на телефон 0897 660 699.

Посетителите ще имат възможност да видят изложба, посветена на фадото, а докато рисуват ще могат да се насладят на чаша португалско вино.

ВХОД СВОБОДЕН!

---

По информация на НИХЗИ - Орешак

Снимка: Djabrailov Photography

Споделяне