Диана Маркова ще представи своя нов роман "Троянските музиканти"

Новият роман "Троянските музиканти" на Диана Маркова вече е на книжния пазар Новият роман "Троянските музиканти" на Диана Маркова вече е на книжния пазар Снимки: Диана Маркова

На 4-ти октомври от 19 часа в бар-вариете "Нюанси" Диана Маркова ще представи своя нов роман "Троянските музиканти", който съвсем наскоро издателство "Лексикон" осъществи в неговото приятно книжно тяло и провокативна корица, която се случи благодарение на художника Любомир Славков.

Героите от романа са активните троянски кръчмарски музиканти, които ще изнесат концерт - Веселин Ангелов, Емил Ненковски, Добромир Дишев - Дидо, Емил Давидов, Веско Младенов - Стрялката, Теодор Лука и Христиана Спасова. Водещ на събитието ще е Срацимир Савов. Организаторите уточняват, ще концерта ще е по свой си начин, като за последно, специално за вас.

Ето как авторът Диана Маркова описва книгата:

"Седя и се питам - кое е истинско значимото в този живот?

Навярно няма един-единствен отговор на това. Но ако попитаме троянските кръчмарски музиканти - онези талантливи, забавни, упорити и мъдри момчета с китарите и клавирите, - най-значими след музиката са смехът, приятелството и пламъкът на любовта.

Ето на това му казвам честен отговор. Затова в тази книга разказвам за детството, израстването и приключенията на музикантите от Троян, които са посветили живота си на това да извикват усмивки и сълзи от прочувствена радост. Нашите усмивки и нашите сълзи. Да няма забрава за смеха, да няма край щастието. Това според мен е истински значимото. Това беше причината да напиша тази книга. Прочети я, преди някоя нова криза да е разрушила последния пясъчен замък, построен с радост и надежда."

Проектът е осъществен с голямата подкрепа на местна компания Vikis Hydraulics Ltd. и Ротари клуб - Троян. Авторката изказва специални благодарности към тях!

---

По информация на авторът Диана Маркова

Споделяне