Изложба живопис на младия троянски художник Добромир Нешев в галерия „Серякова къща”

Троянският художник Добромир Нешев открива изложба живопис в галерия „Серякова къща” Троянският художник Добромир Нешев открива изложба живопис в галерия „Серякова къща” Снимки: Галерия „Серякова къща”

На 15 февруари 2024 г. от 17:30 часа в галерия "Серякова къща" се открива изложба живопис на младия троянски художник Добромир Нешев.

Добромир Нешев е роден през 1989 година в град Троян. След като през 2008 завършва ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" в град Ловеч с профил "Немски език", заминава за град Вупертал, Германия, за да продължи образованието си с Бакалавърска степен и Магистратура в специалностите "Англистика" и "Изобразително изкуство". През 2019 година се завръща в родната си България, за да се занимава с живопис професионално. Член е на Дружество на Троянските художници; прави първата си самостоятелна изложба в гр. Троян през 2020 г., втората през 2022 г. в гр. Севлиево. Участва в изложбите на Дружество на Троянските Xудожници редовно, също така в националните изложби на галерия "Асен и Илия Пейкови", гр. Севлиево.

Още от малко дете се интересува от изкуство и се занимава първоначално с рисунка, а по време на гимназиалното си образование развива по-сериозен интерес към класическото изкуство, и специално към живописта. Още тогава открива в нея безграничен потенциал и красота, което го мотивира и затвърждава решението му да посвети времето си на изкуството.

Той казва, че за него е чест да представи третата си самостоятелна изложба в галерия "Серякова къща", град Троян, където ще видите картини на разновидни теми от последните две години. Жанровото разнообразие в изложбата е също така богато - включени са пейзажи, натюрморти, фигурални композиции, портрети, отразяващи както естетическите възгледи на автора, така и личните му художествени вкусове и симпатии, представени в светлината на дългогодишно развитие, но и контрастиращи един на друг във времето.

Неговата творческа реалност е вдъхновена от многовековната традиция на живописта и нейното развитие. Основни водачи за него са духът на старите майстори и техните уроци. От тях научава голямото значение на търпението и техническото познание, които старателно усвоява като главни инструменти в художествения си арсенал. Според него те са безгранично необходими за осъществяване целите на изкуството - представянето по разбираем начин на човешките познания и чувства, възникнали в резултат на наблюдение, било то външно или вътрешно.

Изложбата ще продължи до 3-ти март включително. Заповядайте!

Бел. ред.: Снимки и картини на художника може да разгледате във фотогалерията по-долу!

---

Галерия „Серякова къща”

Споделяне