Зам.-кметът на Троян Вероника Тодорова с награда на церемонията "Музикант на годината"

Любомир Дяковски, Вероника Тодорова, Веско Ешкенази, Георги Милтиядов Любомир Дяковски, Вероника Тодорова, Веско Ешкенази, Георги Милтиядов Снимка: Ани Петрова, БНР

На официална церемония в Първо студио на Българското национално радио (БНР) под патронажа на Министерството на културата бяха връчени наградите "Музикант на годината 2023". Тази национална анкета, организирана от предаването за класическа музика "Алегро виваче" на БНР, отличи най-изявените музиканти и проекти на годината. 

Вероника Тодорова, заместник-кмет на община Троян, беше отличена в категория "Проект на годината" за националното турне "В света на музиката" на Плевенската филхармония, заедно с другите действащи лица в проекта. Турнето "В света на музиката" включва солистите Веско Ешкенази (цигулка) и Вероника Тодорова (акордеон), диригент и аранжор Георги Милтиядов, който получи награда и в категорията "Млад музикант на годината".

Любомир Дяковски, директор на Плевенска филхармония, благодари на журито и публиката от сцената на престижния форум в Първо студио на БНР. Той обеща, че прекрасният символ "Музикант на годината" ще стои на афиша на бъдещите концерти на проекта "В света на музиката".

Георги Милтиядов, Вероника Тодорова, Любомир Дяковски и Веско Ешкенази. Снимка: БНР

Кметът на община Троян Донка Михайлова побърза да съобщи чудесната новина и сподели следното:

Проектът “В света на музиката” на Веско Ешкенази, Вероника Тодорова и Плевенската филхармония с диригент Георги Милтиядов е Музикален проект на годината за 2023 г. Събитието бе под патронажа на Министерство на културата.

Браво, Вероника! Гордея се с теб! Радвам се, че човек от екипа ми е сред най-добрите в своята професия.

Турнето "В света на музиката" на Плевенската филхармония вече завладя сцените в градове като Плевен, София, Пловдив, Троян, Варна, Бургас, Созопол, Копривщица, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Велико Търново, Силистра, Русе, Добрич, Монтана, Дебнево, Горна Оряховица, Димитровград, Пазарджик, Габрово, Ловеч, Долна баня и др. Изтъкнатите музиканти Веско Ешкенази, Вероника Тодорова и Георги Милтиядов ще продължат да радват публиката в цяла България със своите участия.

Предстоящите дати на концертите до края на годината са:

  • 17 юли – Бургас, Културен дом НХК, 20 ч.
  • 18 юли – Несебър, Артиум център, 20 ч.
  • 19 юли – Поморие, НЧ "Просвета – 1888”, 20 ч.
  • 23 юли – Пловдив, Летен театър "Бунарджика", 20 ч.
  • 03 август – Дебнево, Jam on the river, 20 ч.
  • 02 септември – Добрич, Органова зала, 19 ч.
  • 03 септември – Балчик, НЧ "Паисий Хилендарски – 1870", 18 ч.
  • 01 ноември – Варна, НДК-Варна, 19 ч.

---

По информация на БНР, Снимки: Ани Петрова, БНР

Споделяне

Медия