Спектакъл "Картини от България" на Фолклорен ансамбъл "Траяна" отново в Троян

Спектакъл "Картини от България" на ФА "Траяна" към НЧ "Наука-1870 г." - Троян Спектакъл "Картини от България" на ФА "Траяна" към НЧ "Наука-1870 г." - Троян

Народно читалище „Наука-1870 г.“ – Троян и Фолклорен ансамбъл „Траяна“ имат удоволствието да ви поканят на музикално-танцовия спектакъл "Картини от България", който ще се състои на 9 юни 2024 г. (неделя) от 12 часа. Спектакълът е част от програмата на фестивала „ЗДРАВЕЙ ЗДРАВЕ – ТРОЯН“ и е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

"Картини от България" представя чрез танц, музика и костюми четири фолклорни области на България – родопска, пиринска, тракийска и северняшка. Спектакълът е специално създаден за ФА „Траяна“ и включва авторска музика, хореография и костюми. Той предлага специфичен сюжет с препратки към традициите, обичаите, бита, занаятите и местната традиционна кухня от Троянския край.

В музикално-танцовия спектакъл участват още Дамски хор, „Трио Траяна” и група за народни танци „Ха, за здраве”.

Не пропускайте възможността да се пренесете в различните фолклорни краища на България и да изживеете едно незабравимо приключение!

Билети можете да закупите в стая 301 – счетоводство на НЧ „Наука-1870 г.“ – Троян, като работното време е от 10:00 до 12:30 и от 13:30 до 17:30 часа. Цените на билетите са 6 лв. за ученици и пенсионери и 8 или 10 лв. за възрастни. За допълнителна информация можете да се обадите на телефон 0879571083.

Очакваме ви!

Споделяне