Детската ясла и детските градини в Троян започват работа, а учениците от I до IV клас се връщат в училище

Детска ясла - гр. Троян Детска ясла - гр. Троян

От утре, 04.01, отварят яслите и детските градини, а децата от I до IV клас се връщат на училище и започват присъствено обучение. Учениците от V до XII клас ще продължат да се обучават онлайн до края на месеца.

В община Троян, предварително е заявено присъствие в детските градини от родителите на 450 деца от общо 740 посещаващи градини. Кметът на Троян съобщи, че в последните два дни сe отопляват сградите, в които ще бъдат провеждани утрешните занятия. Сградите са почистени, дезинфекцирани и са осигурени всички възможни противоепидемични мерки. Транспортът за пътуващите ученици ще се движи по обичайния си график.

От вторник, 05.01, започва работа и Детската млечна кухня в Троян, като от утрешния ден може да бъде заявена храната на децата за първия работен ден на кухнята. Таксата остава 1,20 лв. за тристепенно меню, като общинският бюджет осигурява 50% от стойността. От същия ден ще бъде осигурена храна и в пунктовете в кварталите на града и в с. Орешак.

От утре таксата за детска градина за децата от 4 до 6 годишна възраст е намалена, като няма да бъде плащана постоянната част от таксата в размер на 12 лв. месечно и цената на храноденът е намалена от 2,00 лв. на 1,70 лв. (18-19 лв. намаление месечно).

По информация на Кмета на Община Троян

www.HemusNews.com

Споделяне