В центъра на Дебнево изгря голяма звезда с размери 4 метра в диаметър

Проект "Нека Е Светлина!" Проект "Нека Е Светлина!" Снимка: Анелия Подаяшка

Учениците от училището в Дебнево от Клуб Астрономия и Групата за Занимания по интереси „Природата, Космосът и Аз“ с ръководители г-жа Надка Данкова и г-жа Анелия Подаяшка, вдъхновени от Съвпада на планетите Юпитер и Сатурн на 21.12.2020 г., като този при раждането на Исус Христос, макар и с една година закъснение и не точно по идеята, реализираха училищния проект: „Нека Е Светлина!“. Чрез него в центъра на Дебнево изгря голяма звезда с размери 4 метра в диаметър.

Чертежът, по рисунки на учениците, беше изготвен от Христиан Георгиев – студент по архитектура, а конструкцията изработена от Христо Дочев, а при инсталирането на светлините съдействаха Александър Маринов, Симеон Подаяшка, Девин Михайлов и Аксел Заимов.

Изучавайки в училище Светлината, нейния спектър и връзките на цветовете на Дъгата с добродетелите, учениците, учителите им и подкрепени от проф. Христо Василев, чиято основна дейност също е Светлината, чрез изработването на осветителни тела дълги години във фирма Денима, се обединиха около идеята: "Нека Е Светлина!".

Така, както преди 2 хил. години Витлеемската звезда е водила мъдреците на изтока до яслата, в която се ражда Исус – Спасителя на човечеството, обграден от Любовта на Мария и Йосиф, така в навечерието на Рождество Христово и Новата 2022 година, Светлината да докосне всяко сърце, ум и душа!

Този Епохален съвпад на Юпитер и Сатурн точно по време на Зимното слънцестоене, носи Вярата и Надеждата, че всичко съдейства за Добро, както Бог ни е обещал в своята Любов към човека и всеки път ни напомня чрез Дъгата в небето.

Нека Новият изгрев на Витлеемската звезда даде нов импулс на учениците и техните родители, на учителите, на хората от Дебнево и на цялото човечеството на Земята!

Честито Рождество Христово!

Щастлива Нова 2022 година!

---

Анелия Подаяшка

Споделяне