Благотворителен великденски базар в НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян

Благотворителен великденски базар в НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян Благотворителен великденски базар в НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян

За поредна година училищната общност на НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян организира великденски благотворителен базар, който се проведе на 21.04.2022 г.

Каузата, към която се присъединиха ученици, учители и родители бе „Да помогнем на Дани“ и е в подкрепа на Даниела Ангелова Йорданова  на 17 години от град Смолян, която се бори с тежката диагноза  Остра Лимфобластна Левкемия. Болестта при Даниела се завръща за трети път, затова трябва да се предприемат действия за лечение с трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина, за да бъде излекувана. За щастие член от семейството е 100% съвместим за тази операция.

Съпричастност, доброта и безкористно желание за помощ – съвкупност от  качества на нашите ученици, с които безкрайно се гордеем! Вдъхновени от благотворителната кауза креативните ни ученици ръчно изработиха великденски картички, сувенири и лакомства. За първи път на базара ученици от специалност „Художествена керамика“  представиха част от своите произведения на отделен щанд, който очаквано предизвика най-голям интерес сред купувачите.

Социалната ангажираност е част от образователния процес в нашето училище, но целта на кампанията не е единствено в набирането на средства. Всички преживяхме незабравими емоции и запазихме в сърцата си урока, че състраданието е преди благотворителността, че споделянето е повече от притежанието! Нека не спираме да „благо-творим“, защото понякога малкото е повече! А доброто е бумеранг, който се връща към самите нас.

В навечерието на настъпващите светли християнски празници нека доброто остане по-дълго в сърцата ни, да направи  дните ни по-топли, по-усмихнати и ведри!

Ако желаете да се присъедините към нашата кауза и да дарите средства, може да го направите на отворената сметка за лечение на Дани:

  • Инвестбанк АД
  • BIC: IORTBGSF
  • БАЕ: IORT8019
  • IBAN: BG 61 IORT 8048 5094 5384 00
  • ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА
  • DANIELA ANGELOVA YORDANOVA

Може да помогнете на Дани като дарите средства чрез PayPal:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Или директно да използвате следния линк: [ЗАРЕДИ]

---

Пресинформация на НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян

Споделяне