Ротари клуб - Троян връчи годишните си награди за средно образование

Обща снимка на наградените и Ротари клуб - Троян Обща снимка на наградените и Ротари клуб - Троян Снимки: Ротари клуб - Троян

На официална церемония на 31 май Ротари клуб – Троян връчи своите традиционни награди за средно образование за 2022 година – грамота и парична премия.

Наградата се връчва на абитуриенти за изявени дарби и постижения в различните области на науката, изкуството и спорта по предложение на училищните педагогически съвети на петте средни училища в община Троян.

Адвокат Христо Варчев, президент на клуба за 2021/2022 г., представи номинираните ученици и техните постижения и връчи наградите.

Отличени тази година са: (подредени по азбучен ред):

Иван Терзиев и Никола Коларов (в екип) - СУ „Васил Левски“

Носители са на призови класирания на олимпиади и състезания по Информационни технологии и Информатика. През 2022 г. се класират на 8-мо място при голяма конкуренция на Национална олимпиада по информационни технологии в раздел "Големи обеми от данни".

Мария Георгиева - НУПИ „Проф. Венко Колев“

Завършва образованието си с отличен успех. Носителка е на множество награди и стипендии, както и призови класирания от различни национални конкурси.Тя е автор на илюстрациите и кориците на два издадени литературни сборника.

Мартин Георгиев - ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“

Успехът му през годините и при завършването е отличен. Активно участва във всички дейности в училището. През годините се е състезавал в различни олимпиади. През изминалата и настоящата учебан година достига до Национален кръг на състезанието по професии "Най-добър техник в машиностроенето".

Митко Миков - СУ „Васил Левски“ - Черни Осъм

За  показани  високи  успехи в учебния  процес и професионалната  подготовка. За активно участие в организираните прояви на училището, свързани с неговото популяризиране, както и с  дейности за утвърждаване и издигане на престижа му.

Стилян Стойков - СУ „Св. Климент Охридски“

Той е носител на много награди от различни състезания. Притежава отличия и три дипломи от Националното ученическо състезание по наука и технологии,  удостоверяващи две втори и едно трето място в различни категории. 2021година е награден от Община Троян с грамота  за високи постижения и призови класирания. Получил е удостоверение за професионално обучение със специалност „Програмист“ и „Европейска квалификация за работа като разработчик на софтуер“ от Software University.

Церемонията завърши с пожелание за бъдещи успехи и обща снимка за спомен.

Споделяне