Ученици от НУ „Христо Ботев“ и Национално училище за планински водачи създаваха хранилки за птици

На 17 януари 2024 г., екипът на музея съвместно с ученици от 1. клас на НУ „Христо Ботев“ гр. Троян и ученици от Национално училище за планински водачи – Черни Осъм, организираха вдъхновяващо събитие, посветено на птиците оставащи тук през зимата.

Гости на събитието бяха г-жа Вяра Дочева, началник отдел „ОКСДП“, г-жа Тереза Георгиева, гл. спец. „Култура“ и г-н Петър Аврамски гл. спец. към Община Троян.

В хода на събитието, учениците се запознаха с разнообразието от птици, обитаващи нашия регион, и научиха как да им предоставят подходяща подкрепа през зимните месеци. С усмивки на лицата си, проявяваха активен интерес и участваха в увлекателни разговори.

Върху основата на новопридобитите знания, децата изразиха своята креативност, участвайки в работилница за изработка на хранилки за птици. Само с помощта на най-прости и достъпни материали, всяка хранилка стана уникална и неповторима.

Всеки един създаден продукт носи частичка от тях и допринася за по-голямата мисия за опазване на нашите пернати приятели.

Споделяне