За трета поредна година в Община Троян стартира проектът „Започни да плуваш“

Заниманията ще се водят от професионални треньори на Плувен клуб „Инвиктус“ – град Плевен в закрития басейн на Средно училище „Св. Климент Охридски“ – град Троян.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Троян по инициатива на кмета на общината, Плувен клуб „Инвиктус“ и Средно училище „Св. Климент Охридски“.

За безплатните 6 часа се очаква децата да овладеят начални техники на плуване. Краят на проекта ще бъде отбелязан с две състезания между всички обучени деца, а най-добрите ще бъдат стимулирани с материални награди.

След приключване периода на обучение децата ще имат възможност да продължат да плуват безплатно в басейна, като преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски“ ще оказват методическа подкрепа или ще се включат в тренировки по плуване на по-високо ниво в групите на Плувен клуб „Инвиктус“.

Проектът доказва вече утвърдилата се политика на Община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата за тяхното здраве. Вярваме, че участието им в зимното издание на проекта „Научи се да караш ски“ и пролетното - „Започни да плуваш“, ще повиши двигателната активност и спортната култура на малчуганите. 

---

Община Троян

Споделяне