Работещ в „Земеделие и гори“ временно поема Изложението в Орешак

Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак

Радион Букарев е предложението на кмета Донка Михайлова за временно изпълняващ длъжността управител на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. Букарев е икономист, от 2014 г. ръководи сектор „Земеделие и гори“ в Община Троян.

Назначението му е след молбата на досегашния управител Иван Чакъров за предсрочно освобождаване. Тя идва след констатирането на финансови нередности в общинското дружество и предстои да бъде разгледан от общинския съвет в четвъртък.

Новият управител ще е на този пост за максимум 6 месеца, като в това време ще трябва да бъде организиран конкурс. Практиката сочи, че обикновено конкурс се насрочва за узаконяване на временно управляващия. Доколко един икономист от земеделския сектор може да обхване дейността на дружество, свързано с изкуството, както и да го развива възходящо, бъдещето ще покаже.

Досегашният управител Иван Чакъров, назначен при управлението на ГЕРБ в общината, се оказа изключително креативен, Изложението стана поле на редица значими и в национален мащаб културни събития, тук гостуваха посланици и културни дейци. За нередностите и финансовия недостиг, констатиран тази година, той не е освободен от отговорност.

 

www.HemusNews.com

Споделяне