Марая Вълева – най-малкият дарител за паметник на Васил Левски в Троян

Марая Вълева Марая Вълева

Марая Димитрова Вълева е записана под номер 53 в списъка с дарители по реда на дарението, направено на 11.11.2020 г. От задочно интервю с нея разбрахме кое я е подтикнало да направи това:

"Тати си говореше по телефона с негов приятел за дарението. От разговора разбрах, че събират пари, и реших да дам част от моите спестявания. Исках да помогна да има паметник на Васил Левски в Троян. Миналата година тати и мама ме заведоха до град Ловеч, на паметника на Васил Левски, и аз си пожелах да има такъв и в нашия град. За Васил Левски най-много ми е говорил тати. Аз уча в НУ "Христо Ботев" и съм в трети А клас. Често говорим за Васил Левски и Христо Ботев в часовете. Учителката ни се казва Маргарита Грънчарова. Вкъщи постоянно говорим за Левски, имам и няколко книжки. Тати ми пуска и филмчета за Левски. За пръв път чух за Левски в детската градина. Много от моите приятели също харесват Васил Левски и се интересуват от него. Много искам да има паметник на Васил Левски в Троян. Той е направил много за народа си."

Марая е само на 9 години. Тренира биатлон в спортен клуб "Аякс". Участвала е в няколко спортни състезания (държавни първенства) и е спечелила едно състезание в Търново по планинско колоездене. Нейното дарение от 100 лв. е част от наградата и част от парите за рождения ѝ ден. Както се разбира, нейната постъпка не е случайна, още повече, че е внучка на известния предприемач Стефан Вълев, в чийто магазин има дарителска кутия, в която се събират средства за паметник на Апостола.

Пожелаваме на малката Марая да расте здрава и постигне мечтите си!

www.HemusNews.com

Споделяне