Политическите сили проведоха консултации за предстоящите парламентарни избори

Политическите сили проведоха консултации за предстоящите парламентарни избори Снимки: Община Троян

По покана на кмета Донка Михайлова, днес в сградата на Община Троян се проведоха консултации във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 4 април 2021 г. В тях участваха представители на партии и коалиции, представени в националния и Европейския парламенти.

Г-жа Михайлова запозна присъстващите с Решение № 23 от 18.02.2021 г. на РИК - Ловеч, с което се определя броя на членовете в избирателните секции, както следва: ПП „ГЕРБ“ - 172 бр., Коалиция „БСП за България“ – 127 бр., ПП „Движение за права и свободи“ – 61 бр., Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ – 61 бр., ПП „ВОЛЯ“ – 61 бр. Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 9 бр.

С пълно единодушие беше определен съставът на секционните избирателни комисии за територията на Община Троян.

ПП „ГЕРБ“ ще получи председателството в 21 избирателни комисии, срещу 20 за „БСП за България“ и по 8 за ДПС и Коалиция „Обединени патриоти“.

Писмените си предложения за поименен състав на СИК партиите и коалициите ще могат да предоставят до 17.00 часа на 24 февруари 2021 г.

В съответствие с Решение № 2062-НС от 16.02.2021 на Централната избирателна комисия в срок до 16 март предстои да бъдат проведени и консултации за определяне броя и състава на подвижни СИК за избиратели с трайни увреждания.

Източник: Община Троян

www.HemusNews.com

Споделяне