Ротари клуб - Троян връчи традиционните си награди за средно образование

На обща снимка наградените ученици (първи ред, отляво на дясно): Мария Свиревска, Василена Дончева, Николай Димитров, Ивайла  Караславова, Йордан Ментов На обща снимка наградените ученици (първи ред, отляво на дясно): Мария Свиревска, Василена Дончева, Николай Димитров, Ивайла Караславова, Йордан Ментов

За поредна година Ротари клуб - Троян връчи своите награди за средно образование - грамота и парична премия.

Наградата е учредена през 2015 г. и с нея се отличава по един абитуриент от всичките средни училища на територията на община Троян. Тя се връчва за изявени дарби и постижения в различните области на науката, изкуството и спорта по предложение на училищните педагогически съвети.

Официалната церемония, на която присъстваха ротарианци и гости, се проведе на 28 май 2021 г. Президентът на клуба за 2020/2021 Богдан Дочев представи накратко Ротари клуб - Троян и световната организация Ротари Интернешънъл и връчи наградите на тазгодишните лауреати (подредени по азбучен ред):

Василена Дончева - СУ "Св. Климент Охридски" - Троян

Ивайла  Караславова - НУПИ "Проф. Венко Колев" - Троян

Йордан Ментов - ПГМЕТ "Акад. Ангел Балевски" - Троян

Мария Свиревска - СУ "Васил Левски" - Троян

Николай Димитров - СУ "Васил Левски" - Черни Осъм

След награждаването на учениците Богдан Дочев отправи пожелание към тях с думите: "Давайки нашата награда на Вас, всички ние Ви пожелаваме Вашия път напред в живота да бъде успешен, да постигнете своите мечти и професионални върхове и се надяваме всеки от вас да допринесе по своя начин в бъдеще за развитието на нашия град, на нашето общество, за да могат да продължат и поколенията след нас да пишат славната история на Троян - град с традиции, град на учени от национална и световна величина, град на творци и артисти, град на успешни и отговорни хора!"

Споделяне