Мостът неофициално пуснат

Новият мост при бензиностанция "Лукойл" Новият мост при бензиностанция "Лукойл" Снимки: HemusNews

Новият мост при бензиностанция „Лукойл“ е истински пример за това, колко непостоянно може да бъде общественото мнение. Когато най-после започна строежът му – като етап от идеята транзитният трафик през града да бъде облекчен, и когато държавата прояви добрата воля да отпусне нужните големи пари, имаше немалко коментари, включително от типа „Всичката Мара втасала“, та сега и мост ѝ правят. После имаше коментари за некачествена направа – например, че бил нисък и едно прииждане на реката щяло да прави бели в този район, трябвало да реконструират рязания мост, който е съвсем наблизо, вместо нов да градят и пари да трошат, и т.н.

Сега дертът е друг – защо не го пускат този мост. Всъщност един оглед на мястото показва, че формално е пуснат – някой е премахнал огражденията, - дали законно, или не, не е ясно, свалил е булото на знаците и те показват колко км делят от Ловеч, Кърнаре и пр. Пред Общинския съвет кметът Михайлова в отговор на въпрос каза, че откриването на моста ще стане, така или иначе, но по-важното е да приключат довършителните работи по речното корито. Общината е имала бележки към строителството, като 3 от проблемите вече са отстранени. След това мостът трябва да бъде приет от нарочна Държавна комисия, в която ще има представител и на Община Троян.

Засега мостът с многото указателни знаци край него, с добрата маркировка и черния асфалт наоколо ласкае окото на онези троянци, които имат по-чест досег с външния свят. А по-критичният наблюдател може да забележи и подписа на конска каруца, оставен върху мостовото платно от някой от братята роми. Кой ще почисти фашкиите, които загрозяват европейската визия на моста, не е ясно.

И ако се питате дали да минавате през него, или не, имате избор – няма кой да ви укори за нарушение. Официалното откриване ще е някъде през есента.

Споделяне

Галерия със снимки