Сряда, 15 Септември 2021 10:26

Търг с благотворителна цел за Ивайло Станиславов Цветанов

На снимката: Минко Банчев, Донка Михайлова и Петър Матов На снимката: Минко Банчев, Донка Михайлова и Петър Матов

На 13.09., рождената дата на малкия Ивайло, се проведе търг в двора на ОУ "Иван Хаджийски". Стана ясно, че организаторите Петър Матов и Минко Банчев не са знаели кога е рожденият ден на детето и е станало щастливо съвпадение.

От 18.30 ч. отзовалите се на поканата предимно млади хора, семейства с малки деца, спортисти можеха да разгледат предлаганите картини и спортни стоки за търга.

В 19 ч. Петър Матов откри събитието с благодарности за дошлите и с пожелание да направим рождения ден на Иво хубав празник. Петър разказа за себе си и Минко Банчев, че са се явявали на много състезания и са правели безумни неща. Каузата да помогнат на Иво се заражда месец по-късно от началото на състезанието Red Bull Bike The Balkan, която ги е мотивирала да тренират повече.

Основният говорител на презентазията за маршрута беше Петър Матов, но се включваше и Минко Банчев. Представиха  дългия 620 км терен Ком – Емине с денивелация 1800 м. Той включва пътища, пътеки за каране, алпийски участъци, където колелетата се носят на гръб. Минава се през селища, гари, проходи, гори с паднали на места дървета, върхове... Петър подробно разказа за 6-те етапа, за преживяванията, трудностите и моментите на по-малко натоварване. В алпийската част на маршрута Матов е със силни болки в ходилата. Имало е и психическо натоварване заради прогнозите за лошо време. Младите мъже от Троян са отбор Barbarians. С още 12 мъжки и 1 женски тим се състезават в най-епичното планинско състезание за годината. Финишират 6 мъжки отбори  и женският. Нашите момчета са втори. Удовлетворени са от постигнатото. Успоредно с разказа имаше и виртуална презентация. Младите хора бяха съвсем естествени, не парадираха с постигнатото.

Пристъпи се към по-съществената част – търга, който много добре се водеше от Петър Матов, макар че му беше за пръв път. Бяха продадени с наддаване от 50 лв. нагоре 5 картини от фотографа Генади Дочев. Имаше и онлайн зрители, един от които купи 1-вата картина за 150 лв. Кметът Донка Михайлова даде още 150 за 2-та и я предостави за повторно участие. Най-много, 250 лв., плати Христо Николов за 5-тата творба. Сем. Найденови купиха дърворезбата "Тайната вечеря".

Бяха продадени и велотениски, първите две от които са състезателните на Минко и Петър. По-малката купи състезателят от София Станимир Иванов от 50 за 120 лв., а по-голямата – адв. Цветомир Ангелов за 100 лв.

Петър и Минко благодариха на всички, които са се включили в каузата: на Red Bull Bike the Balkan за перфектната организация на състезанието и дарените 500 лв., на Ути Бъчваров и готвачите му, на барчетата за по-бързото прехранване, на отбора на гларусите, дарили наградата си от 500 лв., на семействата, които са ги подпомагали от самото начало – Вълеви, Димови, Райковски, Вълканови от Разлог, на Пламен Георгиев, Цецо Ангелов, Младен Богдански, Владимир Илиев, на Николай, който е бил диспечер през цялото време, на заслон "Ботев", фирма "Пилмес" и на всички присъстващи.

До преди провеждането на търга семейството на Ивайло е имало средства да остане още 2 месеца в турска болница, а на 13.09. бяха събрани 4200 лв., които ще и му дадат възможност да удължи още престоят си.

Случилото се още един път доказа, че имаме елитни спортисти, със златни сърца и млади хора, които ги поддържат, и градят бъдещето на Троян.

Споделяне