Успешно приключи кампанията „Капачки за бъдеще“ в Троян

Петко Балевски, Милка Стаевска, Силвия Иванова и Мария Александрова Петко Балевски, Милка Стаевска, Силвия Иванова и Мария Александрова

Организатори на благородната инициатива са познатите на читателите Милка Стаевска от Орешак, Петко Балевски, Силвия Иванова и Мария Александрова от Троян. Неочаквано за тях в дъждовния ден са дошли много хора – деца и възрастни. Децата са участвали с радост, а младежите от Центъра за деца с увреждания са плачели и целували грамотите си. Имало е около 50 грамоти, недостатъчни за всички дошли, макар че някои не са искали. От Дебнево са донесли 90 кг, от Черни Осъм – 20–30, от Калейца – 50, от сърцата в Априлци – 70-80. Майка и дъщеря, момичетата на Мариела Александрова, носят всяка година, тази предадоха 90 кг. За 4 часа са събрани 500 кг, а за 6-месечието – близо 1.6 тона. Цената на капачките е 500 лв. за тон, а на алуминиевите кенчета, които се събират за пръв път – 1500 лв. Кенчетата трябва да са напълно смачкани, а на капачките да има знак 2 или 5. Те ще бъдат откарани за рециклиране в Кремиковци, а кенчетата – на площад "Ал. Батенберг".

С парите от акцията ще бъде купена втора неонатална линейка за Плевен и тя ще е за нашия район.

Организаторите благодарят на община Троян за разрешението да се проведе кампанията и за дадената палатка, на Роза от павилиона за зеленчуци - за кантара и на всички съпричастни на каузата. Имат нужда за утре от допълнителен превоз .

Моля, помогнете!

Споделяне