Проектът „Градим себе си“ на Сдружение „Троян в бъдещето“ получава финансиране от Лидл България

Лидл България дарява 32 919 лева за изпълнението на четири граждански проекта в Северозападен регион по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Всички те предвиждат инициативи в областите околна среда и образование и целят да подобрят условията на живот на местните общности.

Проектът „Градим себе си“ на Сдружение „Троян в бъдещето“ предвижда изграждането на модерна спортна база в единственото в България училище за планински водачи, с цел повишаване интереса и мотивацията за по-активен начин на прекарване на свободното време.

Другите три проекта на граждански организации в Северозападен регион, които получават финансиране са:

  • „Активни млади хора за ограничаване потреблението на пластмаса в Монтана“ на Сдружение „Обществен съвет по образование - Алтернативна Монтана“ е един от одобрените проекти. Той е насочен към промяна на нагласите за използване на пластмаса и поддържане на чиста околна среда.
  • „Дигитален център „Родолюбие“ на Сдружение „ПМГ - Надежда” от град Ловеч. Целта му е да окаже подкрепа на интерактивното електронно обучение в гимназията чрез изграждане на дигитален център по история и цивилизации.
  • „Активни деца, активни младежи“ на Народно читалище „Просвета 1899“ в село Крушовица, област Враца. С изграждането на спортна площадка за стрийт фитнес и турнир на открито ще бъде дадена възможност на децата и младежите в селището да спортуват активно.

Сумата, която Лидл България ще дари в тазгодишното, четвърто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, възлиза на 170 000 лв. С нея ще бъдат подкрепени 23 проекта на граждански организации от цялата страна, разпределени в три тематични области: образование – 12, околна среда – 6, и култура и историческо наследство – 5 проекта. Всеки от тях ще получи до 10 000 лв. Пълен списък с одобрените проекти в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се осъществява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум от 2017 година насам. За четири години Лидл България е дарила по програмата общ фонд от над 715 000 лв. за подкрепата на 96 вдъхновяващи проекта на граждански организации от цяла България. Само за първите три години одобрените 73 проекта са достигнали до над 256 000 души.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108  магазина в 50 града и над 3200 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели  наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

---

По информация предоставена от Лидл България

Споделяне