Започна благотворителната кампания „Купи елхичка, помогни“

Аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков откри благотворителната кампания пред сградата на МЗХГ Аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков откри благотворителната кампания пред сградата на МЗХГ Снимка: МЗХГ

По инициатива на Министерството на земеделието, храните и горите от днес, 10 декември, в цялата страна стартира благотворителната кампания „Купи елхичка, помогни“. От Държавните горски предприятия за инициативата са осигурени 2000 коледни дръвчета. Цените ще са между 5 и 50 лева, в зависимост от височината и вида им.

Кампанията бе открита от аграрния министър проф. д-р Христо Бозуков. Той уточни, че горските стопанства имат готовност да предоставят и допълнително дръвчета.

„Надявам се, че хората ще се възползват от възможността да внесат в домовете си естествена свежест и уют в навечерието на светлите християнски празници. След това дръвчетата могат да бъдат засадени,“ каза Христо Бозуков.

Коледните елхи ще се предлагат в 24 пункта на територията на страната, като в община Троян те се намират в Държавните горски стопанства в Троян и Черни Осъм.

Местата за продажба в нашия регион, организирани от „Северозападно държавно предприятие“, гр. Враца, са:

  • гр. Троян, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 20 (в двора на ДГС Троян)
  • с. Черни Осъм, ул. „Първи май“ № 77 (пред сградата на ДГС Черни Осъм)
  • гр. Априлци, кв. Видима, м. Маринска, държавен горски разсадник
  • с. Лесидрен, ул. „Стара планина“ № 97
  • гр. Ловеч, ул. Търговска № 56 (пред сградата на ДГС Ловеч)
  • гр. Плевен, ул. „Сан Стефано“ № 37

За поредна година кампанията има благотворителен характер, като част от средствата от продажбите ще бъдат дарени на семействата на загинали горски служители при гасенето на горския пожар край с. Петрово, общ. Сандански в началото на август тази година.

---

По информация на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ)

Споделяне