Виктор Стойчев е новият управител на област Ловеч

Виктор Стойчев - новият управител на област Ловеч Виктор Стойчев - новият управител на област Ловеч

С решение на правителството от 14 януари 2022 г. Виктор Стойчев е назначен за управител на област Ловеч.

Стойчев е дългогодишен директор на офиса на ТД на НАП в Ловеч, до момента ръководител на Областната пощенска станция, общински съветник. Бил е ръководител сектор в ТП на НОИ в Ловеч. Магистър по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията.

Стойчев е назначен от квотата на Продължаваме промяната. В политиката влиза като общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ, но напуска групата заради несъгласие с местното управление. На последните местни избори беше кандидат за кмет на Ловеч, издигнат от ВМРО, от чиято листа стана отново общински съветник, съобщават от БНР.

Стойчев е уточнил за БНР, че никога не е членувал и не е член на политически партии и ще работи за осъществяване на приоритетите, които му възлага правителството като областен управител.

От друга страна приоритетите и важните въпроси за жителите на Ловешка област. Те ще бъдат в посока откритост, прозрачност, работа с хората постоянно, решаване на проблемите, еднакво прилагане на закона към всички.

Досегашният областен управител инж. Светослав Славчев зае длъжността областен управител през месец май 2021 г. Той бе назначен от служебното правителство на Стефан Янев.

Виктор Стойчев ще приеме поста от Светослав Славчев във вторник, 18 януари.

Споделяне