Проектът за осигуряване на целогодишно преминаване през Троянския проход е включен за финансиране

Беклемето, Троянски проход Беклемето, Троянски проход Снимки: Донка Михайлова

Проектът за осигуряване на целогодишно преминаване през Троянския проход вече е включен за финансиране през 2022 и 2023 г. с 39 млн. лв., е написъл министър Гроздан Караджов на кмета Донка Михайлова, съобщи тя в социалните мрежи.

Проектът обхваща снегозащитно съоръжение по част от дължината на пътя, стоманена конструкция за борба с навяванията, която ще позволи целогодишно ползване на прохода и ремонт на настилката след направа на конструкцията.

Изпълнението на проекта е разделено в две години, поради невъзможността за едновременно изпълнение на всички планирани дейности: 20 млн. за 2022 г. и 19 млн. за 2023 г. Заложени са средства за изготвяне на технически проект през първата половина на 2022 г.

Добрата новина идва в следствие на многобройните посещения на МРРБ и АПИ от Михайлова през последните години, както и след срещата с Министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов през изминалата седмица, чрез посредничеството и подкрепата на народния представител от Ловешки район Любомир Каримански, на която отново е обсъждано предприемането на бързи и резултатни мерки за осигуряване на целогодишно преминаване на прохода.

Донка Михайлова:

"В последните години направих път към МРРБ и АПИ за да поставям темата. Част от този път извървяхме с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов."

---

По информация на Донка Михайлова

Споделяне