Музеят на занаятите в Троян преминава към ефективни протестни действия

МНХЗПИ - град Троян МНХЗПИ - град Троян Снимка: МНХЗПИ - град Троян

Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства - гр. Троян обави в социалните мрежи, че преминава към ефективни протестни действия.

Още от утре, 22 февруари 2022 година (вторник), музеят в град Троян ще бъде затворен за посещение!

Затваряме врати и се присъединяваме към националната кампания за отстояване на професионалното и човешкото ни достойнство, срещу пренебрежителното отношение на правителство и парламент.

Срещу унищожителния бюджет, предвиден за музейните институции през 2022 г.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Повече по темата и мотивите за протеста може да прочетете в официалната публикация от 12 февруари на МНХЗПИ - гр. Троян и Природонаучен музей - с. Черни Осъм от тук: Протест на служителите в музеите в община Троян


Музеи в цялата страна също обявиха, че затварят врати за посетители утре. Тези действия идват на фона на призива на Националната федерация “Култура“ към КТ „Подкрепа“, която днес призова всички специалисти от музеите и галериите в България към ЕФЕКТИВНИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ на 22 февруари 2022 година заради обидните, унизителни и необмислени параметри на средствата, предвидени за развитие на културните институти в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 г.

На 22 февруари 2022 г. призоваваме всички музеи и галерии в страната да бъдат ЗАТВОРЕНИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ.

"Принудени сме да пристъпим към тези действия и заради някои необмислени, според нас, изказвания на отговорни фактори по време на обсъжданията на проекта за бюджет в нашата област."

Цялата публикация вижте на сайта на КТ "Подкрепа".

Споделяне