Кметът Михайлова и троянски мебелни производители обсъдиха с икономическия министър недостига на едра дървесина

Михайлова и троянски мебелни производители на срещата с икономическия министър Михайлова и троянски мебелни производители на срещата с икономическия министър Снимки: Д. Михайлова

Кметът на Троян Донка Михайлова и собствениците на троянските мебелни фирми - Христо Йовчевски (Рико стил), Владимир Хаджийски (Елма 13) и Иван Тотковски (Троя стил пласт), се срещнаха с Министъра на икономиката Корнелия Нинова и обсъдиха задълбочаващите се проблеми на българските мебелни фирми, свързани с недостига на едра дървесина.

Те са споделили тревогата си, че вече има фирми, които затварят производствата си, както и че ясно са дефинирали причините за това. Очакванията са за бързи и ефективни действия на правителството за решение на проблема.

Михайлова уточнява, че:

От това зависи не само бизнеса и работните места на 320 троянски мебелни фирми, но и бъдещото развитие на цял един сектор на икономиката ни.


Под публикацията на Михайлова е зададен и въпрос относно проблема със замърсяването на въздуха от мебелните фирми, "разположени кой където намери в пазвите на Балкана" и възможността за състредоточаването им в индустриални зони и изграждането на инсталации за улавяне на вредния пушек от тези производства.

Михайлова отговаря, че:

За съжаление във времето индустриалните зони са се обособили в различни места в територията на общината и заедно с предимствата са възникнали и проблемите, за които става дума. Тази година бе приет общия устройствен план на общината, който „подрежда“ бизнес зоните и от тук нататък новите производствени мощности ще бъдат изграждани в съответствие с него, така, че да не влизат в конфликт със зоните за жилищно застрояване.

---

Източник: Фейсбук профил на Д. Михайлова

Споделяне