Групата троянски младежи, взела участие в първата среща по Проекта В40, запозна кмета Михайлова с впечатленията си

Троянските младежи, взела участие в срещата по Проекта В40, при кмета Донка Михайлова Троянските младежи, взела участие в срещата по Проекта В40, при кмета Донка Михайлова

Троянските младежи, които взеха участие в първата среща по инициативата за сътрудничество на балканските градове В40, разказаха за наученото в Истанбул в кабинета на кмета на Троян.

Събитията от инициативата, обединени под мотото „Младите Заедно За По-Добро Бъдеще“, се проведоха от 23. до 28. август в Истанбул. Програмата включваше 7 панела:  Околна среда и климат, Култура и изкуство, Наука и технологии, Човешки права и равенство, Градът и спортът, Градът и архитектурата, Себеусъвършенстване и кариерно планиране. На срещата са присъствали над 200 участници от различни балкански страни.

Деветимата троянски студенти са присъствали на срещи и лекции с бизнес и обществени лидери и експерти от обществения и частния сектор.

Както беше предварително обявено в поканата за участие, основната цел на срещата е да улесни младежите от градовете членки в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения, като това ще допринесе за затвърждаване на връзките между техните градове.

Въпреки че изразиха изненадата си от сериозните мерки и правила, установени от турските домакини, младежите са останали доволни от престоя си и установените контакти.

Споделяне