Община Троян призовава за съпричастност към пострадалите от наводненията в Карловско

Едно от наводнените села в Карловско Едно от наводнените села в Карловско Снимка. bTV

Кметовете на Троян и Карлово поддържат непрекъсната комуникация, така че да можем бързо и адекватно да помогнем на пострадалите хора от съседната ни община. Очакванията на пострадалите са да бъдат подпомогнати от доброволци за разчистване на засегнатите терени, от консервирани храни в срок на годност, които могат веднага да бъдат раздадени и от минерална вода.

В рамките на днешния и утрешния ден (5 и 6 септември) всички граждани, които имат желание да помогнат на пострадалите от наводненията в съседната община Карлово, могат да оставят пакети с хранителни продукти при дежурния в сградата на Община Троян.

Към Карлово ще бъдат пренасочени и продукти, останали след Великденската дарителска кампания. Хранителните пакети, заедно със закупен от Община Троян камион с минерална вода, ще бъдат своевременно извозени към наводнените села.

Трагедията в близката ни община провокира отделни хора да заявят социалните мрежи желание за включване с доброволен труд. В разчистването на щетите ще се включат и доброволци от „Доброволното формирование“ - Троян. Община Троян има готовност да осигури необходимия транспорт за всички желаещи да помогнат на пострадалите.

Молим доброволците да се свържат с нас на тел. 0670 / 6 80 50, за да можем да предвидим необходимите автомобили и да им осигурим вода и хранителни пакети.

Троянци винаги са откликвали с готовност на призивите за помощ. Нека бъдем съпричастни и сега!

---

Източник: Община Троян

Споделяне