Ценно дарение за читалищната библиотека в Деня на народните будители

В деня на светлия български празник – Деня на народните будители, читалищната библиотека получи голямо и ценно дарение. Щедрите спомоществователи са братята при Троянския манастир „Успение Богородично”. Лично отец Стефан, изпълняващ длъжността игумен, и отец Елисей донесоха дара в библиотеката – 63 тома православна литература, която ще обогати фонда на отдел Заемна за възрастни, съобщават от НЧ "Наука-1870 г." - гр. Троян.

Книгите са дарение както от братята в Троянската света обител, така и голям брой дарява лично архимандрит хаджи Василий – протосингел на Софийската митрополия.

Екипът на читалището поднесе благодарствени грамоти на отец Стефан, които той да занесе на братята в манастира и на архимандрит хаджи Василий.

На всички тези свети и щедри хора, сърдечно благодарим!

С радост в този светъл ден нашите дарители споделиха и за многото други дарителски инициативи и жестове, които Троянският манастир „Успение Богородично” прави непрекъснато. Всеки месец от манастирския бюджет се отделя сума, която се дарява за различни благовторителности – в помощ на пострадалите при наводненията в община Карлово; за двама абитуриенти през пролетта, които да могат достойно да посрещнат празника на своето дипломиране; дарения на хора в затруднено положение; подсигуряване на подслон в манастира на изпаднали в безизходица и много други. В момента се обмисля идея за социална кухня за нуждаещи се. На всички тези инициативи манастирските братя избягват да дават гласност, тъй като приемат жеста на благотворителността за нещо присъщо на тях по принцип. Всеизвестно е, че манастирът се издържа от даренията на хората и според братята съвсем логично и правилно е част от тези средства отново да се връщат при хората, които са изпаднали в нужда и се нуждаят от подкрепа.

Още един път – сърдечно благодарим! Бъдете живи, здрави и благословени!

---

НЧ "Наука-1870 г." - гр. Троян

Споделяне