Граждански сдружения, изявени общественици, експерти и местни политици обединяват усилия в рамките на гражданска инициатива „Бъдеще за Троян“

Николай Тодоров - кандидат за кмет на община Троян Николай Тодоров - кандидат за кмет на община Троян

Целта е създаването на силно гражданско ядро от единомишленици, приемащи за основен приоритет създаването на нов модел на сътрудничество в обществено-политическия живот на община Троян.

За постигането ѝ се предвижда коалиционно обединение издигащо обща кметска кандидатура в лицето на Николай Тодоров, както и листа с кандидати за общински съветници. Профилът отличаващ участниците в коалицията от останалите играчи на политическата сцена е категоричната липса на партийна принадлежност и склонност към подчиняване на едни, или други партийни догми. В основата на гражданската инициатива стоят структури на гражданското общество, доказани общественици, както и представители на третата политическа сила в местния парламент – Избор за Троян, чиито председател в лицето на Николай Тодоров се явява и обединяващата фигура на гражданската инициатива.

Участниците в гражданската инициатива се обединяват на основата на споделени ценности, сред които:

  • Създаване на механизъм за активното участие на гражданското общество в предстоящите избори за местна власт.
  • Налагане на ново гражданско представителство, доказало се на основата на морала, почтеността и грижата за хората.
  • Отстраняване на затвърдилите се като неизбежна практика, уродливи форми на партийни съглашателства и задкулисни действия, касаещи процеса по избор на органи на местното самоуправление и назначения.

 

Николай Тодоров:

Изповядвал съм тези ценности през целия ми съзнателен обществено-политически живот и няма как да не се радвам, когато виждам, че троянската общественост вече изпитва необходимост за тяхното прилагане!

Моя дух е бил винаги буден срещу неправдата, задкулисието и местните партийни съглашателства. Аз съм човек на доблестта във всичките си действия. Винаги съм се борил за справедливи каузи и съм отдавал цялата си енергия за изграждането на едно по-добро общество. Брулен от политическото статукво през всичките години до сега, аз устоях на предателствата и превратностите на съдбата и успях да съхраня вярата си в хората. Пиша горните редове със спокойствие и увереност защото вярвам в себе си и на хората които ще ме последват. Убеден съм, че времето е назряло троянци да прогледнат и инстинктите им да се пробудят, за да изберат сами съзидателното си бъдеще!

---

На 18.09.2019 г. предстои публичното обявяване лицата и структурите стоящи зад гражданската инициатива, както и следващите стъпки свързани с прякото им участие в предстоящия местен вот.

Споделяне