С официална церемония бе открита "Седмица на културното наследство", посветена на представянето на България в ОАЕ

Иван Чакъров и посланик Богдан Коларов откриват Седмицата на културното наследство Иван Чакъров и посланик Богдан Коларов откриват Седмицата на културното наследство Снимка: Община Троян

Под патронажа на Д-р шейх Султан бин Мухаммад ал-Касими премина откриването на "Седмица на културното наследство" посветена на представянето на България в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

На 15.10.2019 г. на официална церемония в емирство Шарджа, Обединени арабски емирства (ОАЕ), бе дадено начало на “Седмица на културното наследство”. Лично българският посланик в Обединените арабски емирства г-н Богдан Коларов, Генералният ни консул в Дубай Иван Йорданов, заместник-председателят на Института по културно наследство - Камис бин Салим ал Сувайди и много гости посетиха изложбената зала на Института по културно наследство, за да се запознаят с част от българската култура, изкуства, занаяти и традиции.

“Вярвам, че докосването до богатите културни традиции на България ще ви разкрият един нов прекрасен свят. Седмица на културното наследство на България ще бъде истински празник на сетивата. Нека заедно, обединени в многообразието, да създаваме чудеса, за да бъде светът около нас по-приказен”, сподели при откриването Иван Чакъров, управител на Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак и водач на делегацията в емирство Шарджа, поканена да представи страната ни.

Туристическият продукт на България ще бъде представен в рамките на дните от 15 до 20.10. Народни танци, музика и традиционна българска кухня ще са част от нещата, които ще спомогнат гостите на изложението да усетият духа на България.

В рамките само на няколко месеца, именно Националното изложение представя страната ни пред няколко милионна публика - първо в Китай (през месец април), а сега и в ОАЕ. Нека да припомним, че Община Троян и Националното изложение възродиха международните събития в изложбените зали в Орешак и в последните години бяха проведени няколко фестивала. Усилията, които Общината и Изложението полагат за повишаване интереса към страната ни и популяризиране на България и Троян вече дават резултати. Поканите за представяне на България на форуми като настоящия, са доказателство за добрата работа.

 

*По информация от Община Троян

**Снимки: www.troyan.bg

Споделяне